Në UNS-Kryefjalë Meritokracia

UNS mundësia  nuk e gjeta  qytetin tim

Vij nga një qytet me tradita dhe kulturë,një qytet i njohur si djepi i arsimit dhe shkollës,një qytet  historikisht ka dhënë një kontribut  çmuar  edukimin e brezave  rinj,mirëpo nga historia dhe sot fatkeqësisht shumë elemente e kanë deformuar procesin e dijes,me bindjen për  mos u shëndruar  një “kavje” njerëzore e  ashtuquajturave reforma arsimore bera një zgjedhje,zgjodha Universitetin Ndërkombëtar  Strugë si një mundësi  artë  nuk e gjeta  qytetin tim. 

Sot pas një eksperience pesëvjeçare  këtë universitet,fillimisht si studente  cikilin e parë  studimeve pranë fakultetit  shkencave juridike,për  vazhduar  tej me studimet master dhe aktualisht prej dy vitesh e angazhuar edhe si pjesë e stafit akademik pranë UNS,kam pasur fatin dhe mundësinë  formohem akademikisht dhe profesionalisht nga profesorë  shquar dhe programe mësimore shumë efektive.Pas 5 vitesh, me bindje  plotë them se kam bërë zgjedhjen e duhur dhe do doja  eksperienca ime  shërbente për ti ardhur sa  shumë  ndihmë  gjithë atyre  ende se kane zgjedhur drejtimin e tyre. 

Pse unë zgjodha UNS? Padyshim aspekti ekonomik është një nga problemet  shqetësues për pjesën   madhe  familjeve shqiptare dhe  këtë drejtim UNS ofron disa avantazhe: 

Qyteti i Strugës është avantazhi  i madh i UNS me qetësinë dhe sigurinë  ofron. 

 pari është pozita gjeografike,afërsia  ka qyteti I Strugës me shumë qytete  tjera  Shqipërisë dhe rajonit,lehtësisht e arritshme dhe aspak e kushtueshme. 

 dyti,Struga është një qytet turistik me një standart jetese mesatar,lehtësisht i përballueshëm  aspektin e çmimeve. 

 treti,UNS çdo vit ka një politikë primare siç është ajo ndarjes  bursave meritore dhe sociale,një ndihmesë shumë e madhe për  motivuar dhe mbështetur  gjithë studentë që punojnë fort por kushtet e vështira i pengojnë  arrijnë qëllimet e tyre. 

Universiteti Ndërkombëtar  Strugë është simboli i diversiteti dhe harmonisë ndëretnike ku gjithësecili vlerësohet për atë sa punon dhe si punon.Falë punës time,eksperiencave dhe mundësive pafund   ka ofruar UNS kam arritur  jem dikush,të kem një vend  shoqërinë e një qyteti  dikur ishte i panjohur dhe sot është shtëpia ime. 

 një qytet si Struga,me një mentalitet paraqjykues ku e pamundura ngelet e tillë,UNS dhe vizioni i studentëve çdo ditë dhe  shumë po shtojnë jetën,gjallërinë dhe po sjellin ndryshimin.Kemi festuar bashkë me nënat strugane,kemi ndihmuar fëmijët struganë,kemi përfaqësuar denjësisht dhe me krenari qytetin e Strugës,madje dhe kemi protestuar me qëllimin e vetëm që të sjellim ndryshimin në këtë qytet dhe mbi të gjitha të përcjellim mesazhe për një Strugë më të mirë.  

Jemi të vetëdijshëm se kaq nuk mjafton,por fakti se pjesa më e madhe e organizimeve rinore në Strugë mbajnë vulën e UNS është padyshim një sukses dhe një shtysë për të punuar më tepër. 

 

Investimi  i mirë për  ardhmen! 

Faleminderit UNS!